Ga naar de inhoud

About

Columba photography & Maarten De BOE

The story of Columba Photography

Columba Photography werd in 2020 opgericht door Maarten De Boe. Maarten is al jaren actief in de duivensport. Sinds 2018 portretteert hij als freelancer voor PIPA alle nationale en internationale winnaars. In 2020 specialiseerde Maarten zich in het maken van professionele duiven- en oogfoto's. Hij leerde de kneepjes van het vak van Dominique Velghe, de wereldberoemde duivenfotograaf. In 2021 deed Maarten een stapje terug als directeur basisonderwijs om meer tijd te kunnen besteden aan zijn professionele activiteiten in de duivensport en het spelen/kweken van duiven! Vele topliefhebbers hebben reeds hun vertrouwen gesteld in Columba Photography!
Na bijna 15 jaar de duivensport niet actief te hebben beoefend, is Maarten in 2020 opnieuw gestart met kweken en spelen van duiven. Basismateriaal voor de opstart werd voornamelijk gehaald bij Dirk Martens (Meigem) & Hendrik Mortier (Brugge). Naast deze twee basisrassen ook nog enkele duiven met afstamming: Batenburg, PEC, AP Overwater, Pierre Bourgeois. Doel: Fond en voornamelijk ELD met vooral internationale vluchten.
Maarten is getrouwd met Katrien en vader van drie kinderen: Rens, Flo & Cas! Ondanks hun jonge leeftijd tonen de twee oudste kinderen al veel interesse in de duivensport!